Helin juttuja

23.06.2005
"Päiväkirja" siirretty osoitteeseen http://pipsankoirat.blogspot.com/
20.05.2005
Käytiin tällä viikolla suolla kävelemässä ja Heli töpsötti iloisesti pitkospuita vaikka välillä katsoikin alas ikäänkuin pohtien, että onpa pitkä puomi :)
Alkukeväästä Heli taas laihtui hieman ja eläinlääkärillä käytiin hammaskiveä poistamassa. Samalla tehtiin melko perusteellinen tutkimus, jossa otettiin kaikki mahdolliset kokeet. Kaikki arvot olivat täysin normaaleja ja todettiin, että koira on terve ja hyvässä kunnossa. Tällä hetkellä Heli syö James Wellbelovedia (puppy performance) ja Nutra Nuggetsia (adult performance). Paino on suht ok, puntarilla ei ole vähään aikaan käyty, mutta voisi olla ehkä sata grammaa enemmän kuin nyt.
Agility sujuu mukavasti, keinu aiheuttaa hieman ongelmia ja sen kanssa onkin otettu vähän rauhallisemmin viime aikoina. Pussin saatiin hyvin hanskaan pienen tehotreenin jälkeen ja renkaan kanssa on nyt sama homma menossa. Joitakin esteitä on nyt täytynyt opetella "uudelleen" kun ohjausta on siirretty etäämmälle koirasta eli Heli hakee itse esteitä aktiivisemmin ja silloin sen täytyy tunnistaa esteet paremmin ja tietää oikea suoritustapa itse. Into on kova molemmilla :D
07.01.2005
Elämä kulkee normaali uomillaan. Ollaan talvella käyty erikseen vähän pidempiä lenkkejä metsässä yms. kun nuo pissareissut on aika nopeita. Agility sujuu ihan kivasti vaikka seuran mestaruuskisat marraskuussa menikin ihan miten sattuu :)
11.10.2004
Viime aikoina ei olekaan mitään ihmeempää tapahtunut, kaikki on sujunut mallillaan. Joten tässä vanhempia tapahtumia:
20.9. siirryttiin harjoittelemaan halliin ja ensimmäinen kerta menikin sitten melkein hallia ihmetellessä, mutta toisella kerralla olivat esteet taas paras juttu ja "radatkin" sujuivat ihan kivasti.
11.9. käytiin toisissa möllikisoissa ja lopputulos ei ollut ihan yhtä paha kuin edellisissä kisoissa, mutta silti vielä jänskätti aika paljon.
Elokuun lopussa käytiin taas Kaivarissa tapaamassa Saaraa (no täytyyhän sitä edes kerran vuodessa nähdä) ja muita enkkuja tietenkin. Heli siis jälleen turistina :)
13.08.2004
Heli toipui leikkauksesta hienosti ja vaikka siivosti olo välillä ottikin koville niin kaikki meni hyvin. Kauluria ei juurikaan pidetty, koska "sidettä ei saa koskea tai tulee lampunvarjostin kaulaan" koulutus tuntui muistuvan mieleen erittäin hyvin viime kerralta. Helin pitkän kaulan ja kuonon takia kauluri on ainakin pari numeroa liian suuri, ettei kuono sieltä yltäisi nuolemaan ja tämän takia hirvittävän hankala pitää. Huomattiin, että on helpompi opettaa olemaan koskematta kuin pitää kauluria koko ajan. Öisin kauluri on kyllä ollut niin kauan kuin sidekin ja sillä on saanut myös kätevästi riekkumista vähennettyä.
Heliä on kuitenkin tähän mennessä leikelty enemmän kuin keskiverto koiraa koko elämänsä aikana, että nuo kaulurit, siteet ja lääkekuurit ovat kyllä tulleet tutuiksi.
12.8. repäistiin sitten oikein kunnolla ja päätettiin Helin kanssa (no joo taisihan se enimmäkseen olla mun päätös) lähteä Forssaan agilitykisoihin. Siis nyt on ekat möllikisat käyty ja tulos oli suoraan sanoen melkoinen show. Ainakin yleisöllä oli hauskaa ja saatiin kyllä hienot aplodit, kun viimein päästiin maaliin asti. Heliä selvästi pelotti tilanne, jossa oli paljon vieraita koiria ympärillä ja radalle pääsyn jälkeen melkein kaikki esteet tuli kiellettyä ainakin kerran, mutta jollain tavalla tuttu juttu rauhoitti. Maaliin tulon jälkeen iski taas paniikki ja kiinni saaminen olikin pienen työn takana.
Opettavainen kokemus, ei voi muuta sanoa. Meille sitten paljon paljon ja vielä kerran paljon harjoitusta tuollaisissa kentän reunalla hengailuista eli kisoja tullaan kiertämään vaikkei radalla aina mentäisikään.
10.07.2004
Kahdessa kuukaudessa onkin ehtinyt tapahtua vaikka mitä! On löydetty sopiva ruoka ja paino on vakiintunut. Agilityn alkeiskurssi siis päättyi ja nyt ollaan käyty kentällä kerran viikossa. Heli pitää agilitysta ja suosikki este taitaa olla puomi.
Kesäkuun alussa käytiin Espoossa tapaamassa Jan Räihää vuosi tarkastuksen merkeissä. Minulla taka-ajatuksena metallilevyn poisto ja konsultaatio siis käytiin hakemassa. Jan suositteli levyn poistoa, ennenkuin ehdin asiaa edes kysyä ja niinpä sitten aika varattiin heinäkuulle.
6.7. Heli sitten leikattiin Espoon eläinsairaalassa ja kotiin tuomisina meillä oli pieni metallilevy ja tokkurainen koira, mutta tällä kertaa levy ja koira erillään. Laitan kuvan tuosta levystä ja uusia röntgen kuvia kunhan saan ne takaisin. Nyt sitten ollaan toipilaana 2 viikkoa jalka siteessä ja tämän jälkeen alkaa kuntoutus.
Agiharkoissakin sopivasti kolme viikkoa taukoa ja tauon jälkeen mennään sitten ilman hyppyjä hihnassa alkuun.
Heli painaa 3 kiloa 400 grammaa ja on 30 cm korkea.
10.05.2004
Ruoka on alkanut maistua paremmin ja kylkiluut on saatu piiloon :). Ruokamerkki meni vaihtoon ja jatkossa ostelen vain sellaisia pienempiä pusseja, jottei menisi ruokaa hukkaan, kun totaalinen syömälakko tulee. Silloin kun ruoka ei maistu Heli syö vain sen verran, että pysyy hengissä, mutta laihtuu todella nopeasti (niinkuin tuossa leikkauksen jälkihoidon yhteydessäkin kävi).
Agilitykurssi aloitettiin 3.5. ja Heli on ollut iloinen ja innokas kentällä. Esteet ovat olleet kivoja eli mitään ei ole ainakaan tähän mennessä pelätty ja kaikki on suoritettu ihan kivasti. Itsellä tuntuu olevan enemmän oppimista kuin koiralla...
23.02.2004
Polvet siis kuvattiin ja 0/0 oli tulos eli kaikki kunnossa. Rokotusaika varattiin kuukauden päähän ja lääkäri sanoi, että paino voisi siihen mennessä hieman nousta. Ostin Helille Performance ruokaa, kun leikkauksen jälkeen oli safka maistunut vähän huonosti ja 100g saatiin kuukaudessa puristettua lisää painoa! Lääkärin mukaan lisääkin voisi tulla muutama satanen, mutta eiköhän keväällä tule, kun päästään taas enemmän pihalle riekkumaan. Leikkaus arpi parantui tosi hienosti ja mitään muutosta ei mielestäni ole leikkauksen jälkeen tullut.
Viikonloppu oltiin reissussa (Ruuhijärvi-Kouvola-Espoo) ja sunnuntaina Heli oli aivan tasaraha koko päivän. Hienosti jaksoi koko ajan touhuta mukana, mutta sitten kun päästiin kotiin niin veto loppui aivan tyystin.
23.12.2003
Helin juoksut alkoivat 16.10. ja jo seuraavana päivänä varasin ajan eläinlääkäriltä. 19.12. Heliltä poistettiin kohtu ja munasarjat. Toipuminen on sujunut hyvin ja haava parantuu hyvää vauhtia. Sänkyyn on rakennettu portaat joita pitkin pääsee helposti töpsöttelemään. Sohvalle Heli osaa pyytää, mutta alas tulee itsekseen. Samaan nukutukseen otettiin jalasta kontrollikuva ja parantuminen on ollut täydellistä, luu on todella siisti. Tikit poistetaan 2.1.2004 ja samalla tehdään Kennelliiton hyväksymä polvikuvaus.
08.10.2003
Heli täytti jo 10kk ja juoksuja ei ole vielä näkynyt...uudet valjaat saatiin ja ne ovatkin oikein hienot.
Viikonloppuna käytiin Järvenpään Loutin koirapuistossa ja kylläpä se on hieno! Riksussa ei ole mitään edes lähelle yhtä hienoa. Olen kyllä suunnitellut nousevani barrikaadeille Riihimäen koirapuistojen puolesta, koska jos verojakin maksetaan niin täytyy sitä saada edes hieman parempia puistojakin...
11.09.2003
Kuun vaihteessa oltiin kaivarin erikoisnäyttelyssä, Heli tosin vaan turistina. Jännää on mielestäni se, että jos kadulla tulee koira vastaan niin se on hirveän jännää, mutta sitten tuollaisessa tapahtumassa, jossa on satoja koiria niin aivan sama...
Sukulaisiakin tuli nähtyä (Helin isä) ja kyllä Heli oikeasti on melko pieni rotunsa edustaja vaikka isä onkin vielä matalampi. Näkee selvästi, että koko on ainakin periytynyt.
15.08.2003
Nyt leikkauksesta on kulunut 2 kuukautta ja jalan luiden pitäisi olla täysin kunnossa. Kuvissa ei olla käyty, mutta ainakin jalka on ollut ahkerassa käytössä ja oikeastaan minkäänlaista skippailua ei ole havaittavissa. Seuraavaksi sitten odotellaan juoksuja ja niiden jälkeen olisi tarkoitus suorittaa sterilisaatio. Samassa yhteydessä otetaan varmaan kuva jalasta ja polvikuvien yhteydessä uudelleen. Näin siis suunnitelmissa, koska kuvaukset täytyy suorittaa säännöllisesti mahdollisen luukadon takia. Jatkossa sitten 1-2 kertaa vuodessa otetaan kuvia.
Ilmoittauduin kevään agilitykurssille ja nyt olisi tarkoitus kuntoilla jalkoihin lisää lihaksia. Heli pitää juoksemisesta ja muutamiin esteisiin ollaan tutustuttu. Heli ei ollenkaan pelkää mitään näkemiään esteitä, vaikka hieman miettikin ensimmäistä kertaa putkeen menemistä. Kuntoilua siis suoritetaan tuonne huhtikuulle asti jolloin alkeiskurssi alkaa ja "tokossa" käydään alkeis/penturyhmässä joka keskiviikko tapaamassa erikokoisia ja näköisiä koiria.
01.08.2003
Nannan luona oltiin yötä ennen Salon näyttelyä. Helin, Sirpan ja Ritvan kanssa käytiin juoksemassa nurmikentällä. Vauhtia ja intoa riitti.
28.07.2003
Helihän sai sitten nuo sidokset pois, kun aikani jankkasin eläinlääkärin kanssa. Häkki ostettiin ja nyt likka asuu päivisin häkissä, kun ei vielä uskalla jättää irralleen kotiin yksin, ettei vahinkoja satu. Pari viikkoa vielä ja sitten pitäisi olla täysin parantunut.
Jalassa on enää piiiitkä vaalea arpi ja metallilevy tuntuu luun alaosassa tunnustellessa. Häkki on muuten reilusti eläinsuojelulain asettamia minimivaatimuksia suurempi ja tokihan laissa myös sanotaan, että koiran terveyden sitä vaatiessa voidaan väliaikaisesti pitää myös asetuksia pienemässä tilassa. (tämä vaan tiedoksi jos joku ahdistuu tuosta häkittämisestä...)
07.07.2003
Toivottavasti viimeinen työviikko alkaa...perjantaita odotetaan innolla
05.07.2003
Miialla kylässä. Muiden koirien kanssa tekisi mieli leikkiä, mutta häkissä on kuitenkin kivaa kun pihalla on lämmin...
28.06.2003
Ensimmäinen kontrolli. Luut ovat hyvällä mallilla parantumassa. Jalkaan laitetaan vielä kuitenkin varmuudeksi side, hillitseehän se vähän vauhtiakin.
13.06.2003
Helin leikkaa Jan Räihä Espooneläinsairaalassa. Paksumpaan luuhun laitetaan teräslevy ja 8 ruuvia. Leikkaus onnistuu hyvin.
11.06.2003
Helin oikean etujalan molemmat sääriluut menevät poikki.
30.05.2003
Yläkulmahampaat poistetaan eläinlääkärissä ja samalla laitetaan mikrosiru. Heli painaa 3 kiloa.
28.05.2003
Viimeinen pentukoulutus päivä. Heli on juoksukilpailuissa neljäs!
29.04.2003
Heli on 28 cm korkea
23.04.2003
Heli aloittaa pentukoulutuksen.
14.04.2003
Helin viimeinen penturokotus. Painoa on kertynyt 2,5 kiloa.
12.04.2003
Helin ensimmäinen rottanäyttely. Kaikki menee hienosti ja ensi tapaaminen Sirpan ja Ritvan kanssa sujuu oikein hyvin.
06.04.2003
Tänään lähden Ouluun ja sieltä Kempeleelle...Heli tulee kotiin! Junassa matka taittuu nopeasti ja kotimatka menee Heli sylissä. Vihdoinkin kotiin! Ensimmäinen yö on melko rauhallinen, kaikki nukkuvat suurimman osan yöstä.
08.02.2003
Tänään näin Helin ensimmäistä kertaa livenä! Voi hitsi mikä vauhtipallo! Se on niin iloinen ja vilkas pentu. Kauheinta oli jättää Heli vielä Saaran luo, kun mieli olisi tehnyt vaan napata se kainaloon ja viedä kotiin. Piinaava odotus alkaa.
01.02.2003
Tänään on Helin luovutuspäivä, mutta me saamme vielä "kitua" pitkän aikaa ennenkuin edes näemme likan.
30.12.2002
Ensimmäiset kuvat Helistä saapuvat postitse! Voi miten suloinen ja pieni se onkaan...
04.12.2002
Heli on syntynyt. Saaralta tuli viesti, että yksi narttu on syntynyt ja se on meille varattu mikäli haluamme sen.